Windsurfstories

Andrea Vanhoorne Bel-26 

Blog

1ste plaats Mission XL 2011 - chicks

Posted by andrea-bel26 on August 22, 2011 at 3:55 PM

Afgelopen weekend was er weer The Mission, het absolute top-event voor windsurfers aan de Brouwersdam en waar ik dit jaar heel veel zin in had.

Het spektabel begon zaterdag al met de opening aan het grote podium op de event venue met leuke kleurrijke stands waar topmerken hun nieuwste gear uitstalden! De organisatie was weer helemaal af. Zaterdag hebben we met lichte windcondities  2 heats gevaren. Omdat ik op mijn Formula niet kon planeren, heb ik de race gevaren op de Kona. De eerste heat was ik 2de en de tweede heat was ik 1ste. Maar de wind was helemaal weg waardoor de tweede heat werd afgebroken nadat de eersten al door de finish waren. Het was een harde strijd tegen Sara Wennekes die op haar Techno er net als ik helemaal voor ging. Later op de dag hebben we nog een geweldige SUP-race gedaan. De BBQ en het feestje ’s avonds waren weer héééééééééél ……

Zondagochtend was het vroeg dag en met een lekker Missionontbijt in de maag konden we weer het water op. De wind was er nog niet goed door zodat ik maar weer met de Kona aan de race moest wat eigenlijk de verkeerde keuze was want vlak voor de start kwam de wind weer aanzetten. De tweede heat kon ik eindelijk met de Formula aan de slag maar tijdens de race wakkerde de wind wel erg aan zodat ik compleet overpowerd de heat vaarde. Na de battel of de giants was er de mini-longdistance en dat was gewoon een leuke bende. Met 200 man over de start en dan gaan en fun ….

De finale moest ik absoluut winnen om mijn 1ste plaats te halen, dus gaf ik alles met mijn Formula-setje om als eerste over de finish te gaan! Het was weer een fantastisch event, geweldig georganiseerd, met toffe surfmates op het water. Thanks to all !!  

En dat ik dit heb kunnen afsluiten met een 1ste plaats bij de Chicks maakt mij helemaal blij.

 

Categories: None