Windsurfstories

Andrea Vanhoorne Bel-26 

Blog

Regiocup Zuid

Posted by andrea-bel26 on May 23, 2011 at 4:10 PM

Dit weekend was er eindelijk wind genoeg voor een  Regio Cup Zuid. En ik had er zin in. Toen we om kwart voor 10 aan de Kabbelaarsbank toekwamen was er al een leuke wind. Snel de Reflex 7.8 opgetuigd met mijn RRD 120l. Maar om zeker te zijn ook nog een kleiner setje klaarleggen: de Maui 7 met mijn Exocet 100l. Dit laatste setje snel gaan testen en dan gaan inschrijven: in de Silverfleet. Ik dacht dat dat de juiste keuze was. Op de terugweg zag ik dat er vooral ook 6.2 setjes en kleiner opgetuigd lagen. Hmmm, toch maar mijn Overdrive 5.5 uit de kast gehaald met de 80l eronder. Inmiddels was de wind inderdaad al goed doorgezet en was de Silverfleet al aan de startprocedure begonnen. Snel naar de start en hupsakee mee knallen. Help, het was echt heavy; met de ogen dichtgeknepen  door de chop en Aaaaaa gillend rond de gijp. Ik heb veel geleerd; zoals ook crashen aan de gijp en dan waterstarten en verder vliegen. Het ging allemaal heel hard en toch heb ik alle heats uitgevaren (wat niet iederen kon zeggen). Tussen de heats nog even de 7 genomen om te kijken of dat misschien nog iets sneller ging…  Maar dan toch verder gevaren met de 5.5 want de Grevelingen zag inmiddels al erg witjes. De 2 laatste heats ben ik telkens 1ste gefinisht.  Uiteindelijk ben ik 2de geëindigd in de Silverfleet.

Super event en vooral super organisatie !!

 

Categories: None