Windsurfstories

Andrea Vanhoorne Bel-26 

Blog

Blog Torbole

Posted by andrea-bel26 on July 9, 2012 at 4:00 PM

Ik heb het de afgelopen tijd nogal druk gehad met school en surfen. Dus niet na elke sessie een verslagje, momenteel zit ik in Torbole aan het Gardameer voor het WK Slalom. Hier nog een filmpje van mijn gijptraining aan de Brouwersdam Zeekant. http://vimeo.com/44719902

 

Dinsdag 3/07: aangekomen in Torbole, snik heet hier en windstil.

 

Woensdag 04/07: Ik merk in men bed dat er wind staat en zie uit het raam surfplanken voorbij gedragen worden. Hup snel het bed uit en optuigen . Tegen half8 zit ik op het water, 7.0m² en Patrik 110l. De wind is aflandig en vlagerig, maar heerlijk zo'n ochtend sessie. Na een goed uur begin ik honger te krijgen en anderhalf uur later sta ik terug op de kant. De wind is al wat afgezakt en mijn buik gromt. Tijd om te ontbijten. In de namiddag draait de wind naar zuid en neemt hij stilletjes toe. Er wordt weer opgetuigt, 8.8m² en 120l. Maar het begint hard te regenen en de wind is daardoor helemaal weg. We mogen terug aftuigen...

 

Donderdag 05/07: Ik hoopte op weer een ochtend sessie maar er was geen wind, dan maar verder slapen. In de nammidag kwam er wel een mooi windje ik neem weer 8.8m² en 120l. Maar ik heb pech, na 3 rakjes breekt men verlenger.

 

Vrijdag 06/07: Deze ochtend was er hevig onweer en regen, dus weer geen sessie in de voormiddag. Tegen de middag kwam er dan wel weer wind opzetten, en ging ik met alle Nederlanders het water op. Wind was wel minimaal en niet echt leuk. Een surfmekka zou ik het hier echt niet noemen. Nog een verlenger gebroken maar deze keer pas in het opkruisen en zonder grote schade...

 

Zaterdag 07/07: In de ochtend weer wat wind, ik wil de 7.8 nog eens testen met de PD 110. Maar de wind is eigenlijk te weinig en na een half uurtje is het spiegel. Jammer!

In de nammidag neem ik weer 8.8m² en 120l. Het water surft hier heel vreemd, het werkt niet echt mee met het pompen... De tenten voor het opbergen van het materiaal staan al allemaal klaar, 't ziet er goed uit.

 

Zondag 08/07: Vandaag geen ochtendsessie en eens uitrusten. In de namiddag gaat het wel mooi waaien. Ik neem 8.8m² en 120l. Onderaan het water heb je dat wel nodig maar wat hoger staat er wel genoeg wind. Ik krijg men setje niet helemaal goed lopen en wil de 7.8m² nog eens testen. Dat ging helemaal lekker 7.8m², 120l en Vector Cane Fire 44. Snelheid zit goed en gijpjes gaan terug beter. Het water is hier echt wel een klotsenbak en niet echt leuk varen.

 

Maandag 09/07: Vandaag was het registratie en openingsceremonie! Ik registreer me in de ochtend al en dat ging vlot, geen materiaal controle. Ik nam me voor vandaag niet te surfen en te rusten... Maar dat is me natuurlijk niet gelukt, ik wou de 7.8m² nog eens goed testen. Dus ging ik nog een uurtje varen. Ging wel lekker. De openingsceremonie was niet veel, enkele die wat speechte en dat was het wel zo. Bij de Youth girls zijn we maar met 4, een beetje jammer. Morgen kan er nog tot 10h ingeschreven worden, hopelijk kommen er nog girls bij...

 

Ik ga proberen dagelijks te bloggen en zal ook voor wat foto'tjes zorgen ;)

Greetz,

Andrea

Categories: None