Windsurfstories

Andrea Vanhoorne Bel-26 

Blog

WWT training

Posted by andrea-bel26 on May 13, 2012 at 2:40 PM

29. zaterdag 12 mei: wwt training

 

We begonnen de training met wat theorie over de wedstrijdregels, protesteren en tactisch formula surfen. Met de middag gingen we naar de zeekant voor de water training. Casper Bouman gaf een formula clinic en er was een alternatief voor de slalommers. Ik had veel zin in formula, maar er ging getraind worden op starts met de slalom. Dus ik ga slalommen, 120l en 8.8m².

Ik start al beter op tijd, maar het moet nog beter. Het is af en toe wel heftig met 8.8m². Met het afstappen trap ik in een oester, maar merk niet echt iets. Als ik later op de kant kom bloed ik hevig, verbandje en ducktape op en verder varen.  Ik wil met de PD Slalom 110 varen en tuig dus ook 7.8m² op. Maar dan is de wind natuurlijk weg. Ik neem terug 8.8 en 120l. En tijdens het pompen breekt men giek... Vlak achter de kop. En het gebeurd op ongeveer dezelfde plek waar ik deze winter mijn 4.7 zeil en mast gesloopt heb. Van een sloopspot gesproken…

Een echt brokkendagje dus, maar toch heb ik veel bijgeleerd en was het weer super gezellig. Zondag ging de regiocup helaas niet door.

Jan en Roel hebben weer knap werk geleverd. Echt helemaal top! Dank hiervoor.

Categories: None