Windsurfstories

Andrea Vanhoorne Bel-26 

Blog

NK Slalom & Formula Brouwersdam zeekant

Posted by andrea-bel26 on May 9, 2012 at 11:40 AM

27. Zaterdag 5 mei: NK slalom Brouwersdam Zeekant


Vandaag ging er slalom gevaren worden. Jammer genoeg kwam de wind pas tegen 15h aanwaaien en konden we beginnen. Ik nam 7.8 en 120l. Ik kon constant planneren, maar had eigenlijk toch beter de 8.8 genomen... We hebben maar één eliminatie kunnen varen. Ik mocht door naar de halve finale en vervolgens naar de runners-up, dat ik alweer een stapje verder dan vorige keer. Wel startte ik steeds zeer slecht, hier moet aan gewerkt worden! De rest ging wel goed. Morgen gaan we formula varen, ik heb er al zin in!


's Avonds krijgen we nog een uitleg over formula vinnen van Marco Ned10 en hoor ik daar opeens iemand zeggen dat Formula windsurfen niet voor vrouwen is! (Ze wisten niet dat ik erbij zat en wisten ook totaal niet dat ik formula surf) Maar ik zal ze morgen eens laten zien dat we dat wel kunnen, GIRLPOWER!


Deze week heeft Herman (Dailybits) nog een leuk interviewtje met mij gepost, je kan het hier lezen:  http://www.dailybits.be/item/surfchick-andrea-bel26-mee-tussen-de-grote-jongens/  


Vandaag is ook de beslissing gevallen dat kitesurfen, windsurfen gaat vervangen op de Olympische Spelen 2016. Dit kunnen we niet laten gebeuren! Teken dus allemaal massaal volgende petitie: http/www.change.org/petitions/isaf-keep-windsurfing-as-olympic-discipline?utm_medium=facebook&utm_source=share_petition&utm_term=friend_inviter_action_box  Bedankt!


28. Zondag 6 mei: NK Formula - Eindelijk nog eens op het podium!

 

Er staat een mooi windje, ik neem 10m² en mijn ongelofelijk bangelijke Patrik Formula II. De 1ste race start ik voorzichtig maar nog wel goed. Het kruisrak gaat goed, ik kan de jongens rondom mij bijhouden qua snelheid en hoogte. Downwind is weer iets moeilijker maar gaat ook goed. We moeste een lus surfen met 3 up-winds en een gate beneden. Ik eindig niet laatst! En niet zo heel ver van de middengroep af.

De volgende start is er geen wind dus wordt deze afgebroken, we krijgen 2h pauze. En tegen dan is de wind terug. Het waait nu wel stevig en de wind neemt steeds toe. Mijn start was nu weer een beetje beter, kruisrak ging goed en dan de down-wind... Heftig! Het waait nu echt wel hard, ik ga monkey-style downwind. Terug up, weer down, nog eens up en een laatste keer down. Het laatste rakje naar de finish was echt heftig maar ik finish nog net voor Ned21. Ik finishte op een 13de plaats, heel veel jongens hadden opgegeven. Ik kom uitgeput op de kant, mama had met behulp van enkele mijn 8.8 opgetuigd. Ik probeer maar kreeg de cambers niet over en was nog uitgeput van die heftige race. Ik laat race 3 voor de grote mannen. Rust uit en tuig mijn 7.0 en Slalom 87 op. Ik slalom nog lekker. Tijdens de prijsuitreiking blijk ik 3de jeugd te zijn! Doordat ik doorgebikkeld heb in race2.

Zie je wel dat formula wél voor vrouwen is! Ik ga terug het water op en geniet nog van de wind terwijl de dam leeg loopt.

Foto's door Jan de Jonge: https://picasaweb.google.com/jandejonge1

Tot volgend weekend op het water!

Andrea


Oohja nog een leuk weetje: de eerste in elke categorie formula (jeugd, master en men) surfte met een Patrik Diethelm Formula….

 

Categories: None