Windsurfstories

Andrea Vanhoorne Bel-26 

Blog

Patrik boards aangekomen + NCS

Posted by andrea-bel26 on April 30, 2012 at 11:15 AM

24. Woensdag 25 april: Patrik boards aangekomen en getest!

 

Er stond voor vandaag een namiddag-surfsessietje gepland aan den Oesterdam. Tijdens het middageten vroeg ik nog of iemand al iets van mijn boards had gehoord… Wanneer de bel net ging, daar waren ze dan! Helemaal super want dan kon ik er direct eentje testen.Ik schroef snel mijn voetbanden op de Patrik Slalom 87. En we zijn weg, doordat ons busje nog steeds in de garage staat hebben we een klein vervangwagentje waar net 1 board en 2 zeilen in past. Ik neem 5.5 en 7.0 mee. Natuurlijk was het 6.3-wind, ik neem dus 7.0, de spliksplinternieuwe PD 87 en MFC 34cm vin. Wat ging dat lekker! Hard en super gecontroleerd. Echt ongelofelijk, ik ben helemaal verkocht en kan niet wachten om de andere boards te testen. Ik heb ook nog de Slalom 110 en Formula II aangekregen.


Tot dit weekend aan de North Sea Cup!


25. Zaterdag 28 april: Heavy NSC formula

 

Vandaag kan ik mijn Patrik formula testen, ik heb er zin in! Maar damn het waaide hard, ik had nog nooit met zo veel wind formula gevaren… Ik neem de 1ste en 2de races de 8.8. Ging eigenlijk wel lekker, dat zie je natuurlijk niet in de resultaten maar ik zat toch niet meer zo ver achter… Het blijven natuurlijk mannen waar tegen ik surf. Voor de 3de race neem ik 10m² maar de wind neemt ineens stevig toe en ik heb het moeilijk maar toch lukt het me weer te finishen en niet zo heel ver achteraan. Dan de 4de race waait het echt hard ik zit dik overpowerd met 10m². We varen outerloop en op het einde van de 1ste downwind val ik en geraak ik niet echt goed recht. Ik besluit naar de kant te gaan want nog een upwind en downwind ging echt niet meer lukken. Mijn eerste high-wind formula sessie en dan nog op een nieuw board! Het ging super, board is makkelijk te controleren en je hebt keuze te over om je voetbanden te plaatsen dus je kunt hem helemaal naar je zin trimmen. Morgen is er minder wind dus kan ik eens testen hoe ie dan surft.

Foto door Jan de Jonge (https://picasaweb.google.com/jandejonge1)


 

26. Zondag 29 april: Geen NSC maar wel lekker gevaren

 

Zeer weinig wind vandaag, de techno, RS:X en raceboards racen, maar de formula heeft uitstel. Rond een uur of 3 kregen we de ‘No more races’ vlag zonder gevaren te hebben. Maar de wind begint toch ietsjes op te komen dus ga ik met enkele andere formulaboys nog eventjes het water op. PD Formula II en North formula 10m².Ook dat ging lekker, ik planneer snel aan en wanneer ik dreigde stil te vallen kan ik hem met wat ‘beenpompjes’ terug in gang krijgen. Dit lukte echter nooit op mijn ander board.  Ik ben zeer tevreden. Wel jammer dat we niet geracet hebben, want dit was mijn windje anders wel.


 

 

Categories: None