Windsurfstories

Andrea Vanhoorne Bel-26 

Blog

Nk Slalom, afterschoolsessie en Ka.sail test

Posted by andrea-bel26 on April 22, 2012 at 3:20 PM

21. Zondag 15 april: NK slalom Lelystad

Ik kon kiezen tussen een slalomtraining met het team op de spuikom in Oostende of meedoen aan het NK in Lelystad... Vlak water of chop dus... "Als je op chop goed kunt surfen kun je beestig goed surfen op vlakwater" hoorde ik vorige week nog. Ik kies dus voor trainen op chop.

Ik neem 7.0m² en 100l, gaat lekker maar er staat grote chop. We doen 2 eliminaties, maar ik start steeds slecht en de 1ste gijp gaat ook altijd moeilijk. Toch heb ik weer veel bijgeleerd. Ik eindigde uiteindelijk 28ste van de 37.

Top 3:

1. Adriaan van Rijsselberge

2. Jordy Vonk (!)

3. Teade de Jong

In het naar huis rijden kregen we autopech en werden we terug gesleept van Vianen naar huis....


22. Woensdag 18 april: Ouderwets surfen in Broechem

Ik trommel Roel op om te slalommen in Broechem. Ik neem 7.8m² en 120l. De wind zat goed, maarja het is en blijft Broechem dus vlagerig. Toch zo'n 2h gesurft met 3 andere surfers op het water. Lang geleden dat ik nog zo'n goede sessie in Broechem heb gehad. Het deed me terug denken aan mijn eerste jaartje surfen daar... ;)

 

23. Zondag 22 april: Surfen in het zonnetje aan B’dam

Schotsmancup, training op Inside of knallen op B'dam? Er ging wat volk naar B'dam gaan en ik had gezien dat er een Girls clinic was met ondermeer Ka.Sails. Ik kies dus voor B'dam. Maar er was niemand van diegene die gingen komen... Gelukkig heb ik wat kunnen samen varen met de mannen van de 'Dutch Fun Speeders'. Ik zat met TB² 67 100l en MauiSails TR6xt 7.0m². Ik zat toch wel héél goed gepowerd.

Ik ging eventjes kijken bij het center. En kom Peter van Ka.Sails weertegen. Ik mag het prototype '13 van de Concept 6.6 testen. Wat vaart die makkelijk en licht. Het zeiltje heeft maar 3 cambers maar toch bijna zoveel power als een echt race zeil. Echt super! Maar ik voel dat men board niet helemaal lekker surft, dan mag ik ook nog een vector fin testen. Wauw! Ik remde percies met mijn select 37 en had veel spinout met m'n MFC 34. Maar die Vector Maui ging super, vaart los, snel en spinoutloos! En vandaag heb ik ook voor het eerst met lenzen aan gesurft waardoor ik niet steeds met één oog toe moest surfen :D Een geslaagd testdagje dus.

CU next week on the H20!


 

 

Categories: None