Windsurfstories

Andrea Vanhoorne Bel-26 

Blog

Patrik Diethelm Slalom Camp + Swiss Erpirion Cup Hy�res

Posted by andrea-bel26 on April 10, 2012 at 3:15 PM

 14. Zondag 1 april: aankomst Hyères

Deze ochtend zijn we rond 5h in Lier vertrokken naar Hyères. Patrik Diethelm en Karin Jaggi geven hier deze week een slalom training en in het weekend is er de eerste stop van het 3daagse Zwitserse kampioenschap slalom. Een ideale training/vakantie voor mij.

Tegen 17h komen we aan op camping international, we settelen ons vlug. En dan tuig ik snel op, 8.8m² en 120l RRD x-fire. Maar de wind viel net weg, jammer! Morgen arriveren Karin & Patrik en kan de training echt beginnen.  

 

15. Maandag 2 april

Ik sta op, loop onze caravan uit en bots meteen op Karin. Ze zitten gewoon in het huisje naast ons! Echt vet! We spreken om 9h af met de groep voor een korte inleiding en om 11h begint de water training. Maar het waait een beetje dus ik sta al voor 10h op het water. Ik neem terug 8.8m² en RRD X-fire 120l, wind neemt stilletjes aan toe. Dus na 2h neem ik 7.8 en 120l. Nu zit iedereen op het water, ik trek enkele rakjes met Karin. Gek genoeg hebben we dezelfde snelheid halvewind,

Ik test nog eventjes Karin haar PD Slalom 115l. Ja hoor, die boardjes varen echt lekker! Ik heb meer dan 6h gesurft, je kon wel spreken van ‘First in, last out’

 


16. Dinsdag 3 april

In de ochtend was er nog wat wind ik neem weer 8.8m² en 120l. Na 2h surfen is de wind weg en geeft Patrik trim technieken. Ik had er echt geen idee van hoe je een slalomboard kunt trimmen. Echt geweldig hoeveel Patrik hierover weet en het weet over te brengen. Ik noteer zoveel mogelijk.

 

17. Donderdag 5 april

Vandaag in de ochtend theorie gehad en in de namiddag een korte formula sessie, maar men board liep echt niet. Gelukkig heb ik binnenkort een Patrik Diethelm Formula Board :D

 

18. Vrijdag 6 april

Vandaag begint de Swiss Erpiron cup, maar er is niet echt veel wind. Ik tuig in de namiddag toch op, 8.8m² en 120l. Met wat pompen geraak ik toch in plannée. En planeer ik eigenlijk constant. Maar enkel voor de kids gaat de wedstrijd door. Morgen is er mistal voorspeld, ik kan niet wachten!

 

 

19. Zaterdag 7 april

Mistral is in aantocht, de wind zou de hele dag toenemen. Ik ben rond 9h aan het water en neem 7.8m² en 120l. Gaat lekker! Karin komt ook het water op en we verkennen het parcour  samen. Maar de wind neemt steeds harder toe…Skippersmeeting en dadelijk start. Ik tuig nog snel 7.0 en 100l op en begeef me richting de start. Tegen dat ik mag starten is de wind nog flink toegenomen, ik zit goed overpowerd. Ik finish 9de en mag dus net niet door naar de volgende ronde (Ik moest 8ste zijn…;) Ik heb tijd genoeg om te downsizen, 5.5 en 80l. We doen vandaag 4 races en ik mocht één keer door naar de halve finale. Ik heb zo’n vermoeden dat ik in een heel sterke heat zit… Hopelijk morgen beter.

Mijn vermoedens klopte: ik had 4 deelnemers van het PWA Italy in mijn heat.  

 


20. zondag 8 april

Ik test 6.3 en 80l maar neem uiteindelijk 7.0 en 100l. Met de draaiende en wisselvallige wind duurt het lang tegen dat we kunnen starten met de races. De start is upwind en het waait weer stevig als ik moet starten. De groten gasten zitten met 7.0 en de iets minder groten, maar nog steeds groter als ik zitten met 6.3… Maar ik surf safe en eindig nog in de 1ste helft! Mag dus door naar de halve finale. Maar ik was echt kapot, dik overpowerd en véél chop. Ik probeer snel een kleiner setje te halen maar geraak niet tijdig aan de start. Dom! Ik had gewoon moeten uitrusten en terug sleuren gelijk een gek…We surfen maar 1 eleminatie, jammer. Ik eindig uiteindelijk 4de junior

Terug blik op mijn 1ste wedstrijd dit jaar: 6 races, 18 gijpen en ik scoorde 18/18 voor mijn gijpjes. Geen enkele keer gevallen in de gijp, er stond veel wind, grote chop en er lag wel altijd iemand aan de boei waar ik rond moest.. Echt sick! Ik merk wel dat men snelheid in het chop hoger moet, maar dat zou ook aan het materiaal kunnen liggen. Elke keer een ander zeil en board is niet echt goed, ik zou dus graag binnenkort allemaal dezelfde zeilen en boards willen hebben. Met Patrik Boards gaat dat al lukken, nu nog een zeilmerk vinden… Ook moet ik sneller starten en mag ik niet inhouden door al die “groten mannen” rondom mij.

 

 

Categories: None