Windsurfstories

Andrea Vanhoorne Bel-26 

Blog

Het ijs is weg, dus we kunnen weer surfen!

Posted by andrea-bel26 on February 18, 2012 at 4:00 PM

8. Zaterdag 18 februari Krokusvakantie goed ingezet aan B’dam

Ik zat hier al 3 weken op te wachten, maar deze week was het toch wel het ergste, dat zullen mijn klasgenootjes zeker beamen….

Eindelijk is het ijs weg, zijn de temperaturen boven de 5°C en is er wind voorspeld!

Ik ging windsurfen vandaag! Ompraten zat er niet is, ondanks de velen die het me afraadden en me waarschuwden voor het ijskoude water. De voorspellingen zaten ZW dus kozen we om naar Brouwersdam meerzijde te gaan en hier is normaal toch altijd wat meer volk op het water…

Bij ons vertrek in Lier rond 9h30 stond er niet veel wind, maar aangekomen aan de B’dam blies de wind ongeveer even hard als vorige keer. Ik neem mijn kleinste setje, OverDrive 5.5m² en Exocet TB²58, en had daarmee het grootse zeil. Mijn eerste rakjes waren rampzalig. Mijn favoriete combi stelde me teleur; dat kan toch niet waar zijn? Wat bij getrimd en dan ging het veel beter, oeff! De chop stond korter op elkaar dan de vorige sessies aan Grevelingendam, dus dat was weer even wennen. Ik zat echt wel goed overpowerd, verkleinen was geen optie dan maar wat harder trekken! Gijpen in deze omstandigheden gaat nu beter, de weg door het chop zoeken ook en mijn houding wordt ook steeds beter. Voorste beentje gestrekt en zeil dicht in de ruimere rakken, vet! Jammer genoeg was ik de enige slalommer op het water, maar een dikke respect aan de Freestyle Young guns in het kommetje! Echt knap!

Vandaag heb ik nogal vaak ongewild gesprongen en veel 'getailwalkt' ....

 

Greetz,

Andrea

Categories: None