Windsurfstories

Andrea Vanhoorne Bel-26 

Blog

Weekend 21/22-01

Posted by andrea-bel26 on January 22, 2012 at 8:30 PM

6) Zaterdag 21 januari helemaal alleen in Broechem,

We waren van plan om twee daagjes naar de Grevelingendam te gaan. Maar wegens familiebezoek heb ik me vandaag moeten content stellen met Broechem.

Toen we boven op de dijk aankwamen stond het water redelijk laag en was de wind  zéér vlagerig. Eventjes kijken of ik het water wel in en uit zou geraken en dan toch maar opgetuigd, RRD X-fire 120 en Severne Reflex 7.8m². Super vlagerig en helemaal niet prettig om te varen, eventjes gescheurd aan lagerwal en na een klein uurtje maar terug opgekruist naar de steiger. Een sessie om snel te vergeten….


7) Zondag 22 januari met de Liquid-boys slalommen aan G’dam

Een herhaling van mijn super sessie van 7/01 dacht ik direct toen we aankwamen: zelfde wind. Dus ik neem mijn favoriete combi; Exocet TB² 58 80l en Severne OverDrive 5.5m² en heb daarmee het 2de grootste zeil! De wind neemt toe en de andere op het water verkleinen naar 4.0-4.7.  Maar ik wil slalommen!  Mijn surfmates Yves, Jeffery en Boris zijn nu ook toegekomen, wind waait hard! Ik trek mijn pak aan en probeer. Eigenlijk gaat het best goed, alleen is het moeilijk controle te houden in het chop. Heavy, but I like that!

Ik heb zo’n kleine 4 uur gesurft, eerst probeerde ik mijn weg te vinden tussen de golven/chop. Ik vaarde vooral op safe en had te weinig snelheid. Maar halverwege scheurde ik over het chop heen, tegen redelijk goede snelheid :) Tussen door heb ik eventjes met mijn 4.0 en 85l wave plank gevaren (die had ik opgetuigd omdat ik dacht dat slalom te heftig ging zijn..) Maar bléih, ik stond snel terug op mijn slalom, dat gaat tenminste vooruit!  Mijn laatste rakjes van deze prachtige dag heb ik samen met Yves getrokken, en ik kon toch goed mee… (of was Yves weer een echte gentlemen?)  De schrik stond wel op mijn gezicht af te lezen, zo down-wind. Zeker als ik de crashes van Boris en Jeffrey hoorde…  

Maar wat een superdag! Ik dacht dat ik die sessie van 7/01 niet snel kon overtreffen, maar het is al zover…


Boris, Jeffrey en ik


 

Categories: None