Windsurfstories

Andrea Vanhoorne Bel-26 

Blog

Happy New Year! 2012

Posted by andrea-bel26 on January 9, 2012 at 11:35 AM

Eerst en vooral wil ik jullie allemaal een gelukkig, gezond en windrijk 2012 wensen!

Mijn voornemen van 2011 is weer niet gelukt, mijn blog up to date te houden… Dus voor 2012 weer het zelfde en eindelijk over die 60km/h knallen! Ook ben ik van plan dit jaar deel te nemen aan een internationale slalomwedstrijd. Voor mij is 2012 al super begonnen met een surfsessie op 1 januari.


Surfsessies 2012


1) Zondag 1 januari: [email protected]’dam

 Na lang twijfelen hebben we toch besloten om naar de Oesterdam te gaan, ginder aangekomen was de windweg. Maar we waren vastbesloten om vandaag te surfen, ik tuig mijn 8.8m² op en neem de RRD X-fire 120l. Mama neemt haar JP 150l en Gun 6.9m². Eerst wat dobberen maar de wind kwam terug, heerlijk planneren op vlak water. Heel den Oesterdam voor enkel 3 vrouwen; mama, Lieve en ik. Prachtige sessie zonder handschoentjes of muts! Wind werd steeds krachtiger dus tegen het einde moest ik toch al stevig sleuren aan mijn 8.8. Ben The Bunch kwam ook nog het waterop, maar de vrouwen bleven in de meerderheid 3-1.

Deze heerlijke surfsessie werd afgesloten met een kleine nieuwjaarsreceptie.2) Woensdag 4 januari met mijn achterneef aan de G’dam

 Tegen 14h aangekomen aan de Grevelingendam, wind was weer net een beetje ingezakt dus koos ik voor TR-6 7.0m² en Exocet TB²67 100l. Maar tegen dat ik mijn wetsuit aanhad was de wind alweer toegenomen… Toch nog maar eventjes geprobeerd, maar dan uiteindelijk de 5.5m² en TB²58 80l genomen. Niels nam eerst 6.6 maar koos dan toch maar voor 4.7 en freewave 95. Super gevaren en dan viel de wind weer ietsjes weg, Niels pakt in en ik nam terug 7.0. Nog gesurft tot ik de stokken aan de overkant niet goed meer kon zien en in de schemerdonker afgetuigd.

 


3) Donderdag 5 januari:  Ik surf in superstorm Andrea!

De voorspellingen zijn weer paars, ik ben in men nopjes.:) Gaan we naar O’dam of toch maar naar G’dam? Gelukkig voor Grevelingendam gekozen waar het goed druk was voor de tijd van het jaar. Het zag er daar toch maar gruwelijk uit, beetje schrik of ik het wel ging aankunnen maar ik kon altijd nog gewoon in het kommetje blijven. Kleinste spullen genomen: oude NP 3.7 en Tabou DaCurve 85l. Eerst wat opwarmen in het kommetje en dan het toch maar eens buiten wagen, alles ging super! Zo’n 3uur gesurft in heavy omstandigheden, echt kicken! Achteraf kwam ik te horen dat deze superstorm de naam Andrea had, wat het voor mij toch extra speciaal maakte.


4) Zaterdag 7 januari: Slalommen aan G’dam

 Boris’s Bel79 B’day, dus sta ik vroeg op en bak eerst nog een verjaardags cake voor dat we naar de Grevelingen rijden. Toen we er aan kwamen waren Yves B8,Jeffrey B6 en Boris al opgetuigd. 6.2 en 5.8 dus kies ik voor 5.5m² en TB²58, ideaal. De jongens gaan natuurlijk weer rapper maar ik kon toch aardig volgen. WNW dus we kunnen langen rakken naar de overkant trekken waar de typische grevelingendam-chop staat. De jongens gaan al terug naar Wijnegem om Liquid openen te houden en ik knal nog lekker verder. Het gaat steeds beter, eerst ging het ruim gaan niet zo goed maar op het einde ging ik gewoon achter de andere slalommers mee ruim door het chop. Zon schijnt mooi, ik heb zelfs geen muts nodig. Veel volk aan de G’dam ,het lijkt wel lente. Na 3h30 knallen is het tijd om terugnaar huis te gaan, maar morgen komen we weer terug! Dat er nog maar heel veel sessies zoals vandaag mogen komen, een van mijn beste sessies ooit!5) Zondag 8 januari: Mooie 'moekes-wind' op mama’s B’day

Ik had een mooie 3-4bft besteld voor mama’s verjaardag zodat zij ook nog eens mooi kon surfen. Mama neemt haar Jp 150l en North 6.4m². En ik kies voor de Severne Reflex 7.8m² en Exocet TB²67 100l. Ik ging hard en ik ging lekker, was wel goed stijf van al de voorbijgaande dagen.. Heb zowat achter de andere slalommers aangevaren en ik kon goed volgen. Mama geniet van de mooie wind en het zonnetje. Wanneer ze even uitrust op de kant neem ik haar setje en probeer wat ‘freestyle’ zo lukt het me een duckjibe te doen, ik helemaal content! We surfen tot de wind weg is, weer een echt lente dagje!

 


 


Categories: None