Windsurfstories

Andrea Vanhoorne Bel-26 

Blog

Today's windsurfing

view:  full / summary

Ronde om Texel 2014

Posted by andrea-bel26 on July 2, 2014 at 1:50 PM

I DID IT!!!


Na 10 jaar afwezigheid, waren de windsurfers dit jaar weer welkom op de ronde om Texel. Hmmm een longdistance race met veel uitdagingen, ik doe mee! Ik ben net een week klaar met examens en begin na een maand bureau zitten terug te trainen, vooral slalom dan.

 

Op vrijdag zouden we een voorronde houden om te kijken wie wel en wie niet aan de ronde mag deelnemen (veiligheidsvoorzorgen). Maar het waait op vrijdag niet dus is iedereen gekwalificeerd om zaterdag van start te gaan. Wel moeten we binnen een bepaalde tijd na nummer 1 aan de eerste gate zijn om verder te mogen. 


Op zaterdag staat er een mooi windje, we vertrekken aan Paal 17, richting vuurtoren, naar het wad en verolgens naar de Razende bol om dan weer op het strand van Paal 17 te finishen. 


Ik besluit om met mijn PD Formula en Ingmar's Loft Sails Formula 11m² van start te gaan. Op slalom is zo'n lang stuk opkruisen onmogelijk en ze voorspelde afnemende wind. Dit jaar had ik nog maar 2 keer op formula gestaan, telkens vlak water en met de 11m² had ik nog maar 1 maal gesurft... Ik hoopte dus op goodluck en doorzettingsvermogen.


Om 9h05 gaan wij van start, na de catamarans. Start op het strand... Niet mijn ding met zo'n lompe formula set. Maar ik ben redelijk snel weg. Het stuk naar de eerste gate aan de vuurtoren is ruime wind, ik vlieg in het rak uit mijn voorste voetband en heb een katapult. Even schrikken en die 11m² uit het water hijsen. Dan maar weer verder, het water was een echte klutsebak door al die cats. Ik heb wat moeite met snelheid houden en ga niet voluit (euhmja, ik moet nog zeker 3h varen!). Na de eerste gate, zo'n 35min na de start gehaald, kunnen we ruime halve wind naar de VC boei. Na de boei begint het opkruisen, pfff wat liep ik slecht over bakboord... Tijdens een van de overstagen grijp ik mijn ophaalkoord vast die vervolgens afbreekt, na wat zwemmen en knopen, kan ik weer verder. Enkele andere surfers hebben me nu wel ingehaald...

Na zo'n 3h opkruisen kom ik aan de Razende bol, door gate 4. Daar is de wind weg, ik ben al zo'n 4h aan het surfen, nu nog de laatste downwind. Goh, wat was die zwaar. Ik kon steeds net planeren, maar ik zat door mijn energie heen, laatste stuk stond ik te trillen en dan moest ik nog mijn set uit de branding op het strand tillen over de streep, phoe! Ik kreeg mijn set niet goed uit het water, ik was helemaal gesloopt maar ik was nog niet gefinisht dus ze mochten me niet helpen. Terwijl ik sukkel met mijn set uit het water te tillen, wordt ik ingehaald door een andere formual surfer, die wel nog de kracht heeft zijn set te tillen. Uiteindelijk eindig ik 16de, met een tijd van 4h34min. Ik was echt doodop, maar ik heb het wel gehaald! Mijn techniek was alles behalve goed, ik moet nog stevig gaan trainen op formula maar kwa doorzettingsvermogen zit het wel goed. Maar dat had ik met de Ijselmeercrossing al bewezen. 


Ik hoop er volgend jaar weer bij te kunnen zijn en mijn tijd te verbeteren. 

 

Zoals je ziet was ik echt helemaal gesloopt, maar ik ben wel de enigste girl die gefinisht is!


Ciao!


Sonntag Fins aangekomen!

Posted by andrea-bel26 on May 17, 2014 at 2:45 PM

Sonntag Fins

Posted by andrea-bel26 on March 23, 2014 at 1:30 PM

New sponsor: SONNTAG FINS!   More coming soon....

IJselmeeroversteek in SURF magazine

Posted by andrea-bel26 on March 20, 2014 at 4:30 PM

In editie 1 van de SURF magazine 2014 staat een samenvatting over de Ijselmeeroversteek die gevaren is geweest voor het goede doel van Serious Request. Ik heb de oversteek meegedaan en ben bij de weinigen die het gehaald heeft. 

De rest kun je in het magazine hieronder lezen. 

BELGISCH KAMPIOEN SLALOM 2013

Posted by andrea-bel26 on October 21, 2013 at 11:50 PM

Dit weekend 19/20 oktober was het het laatste weekend van de Belgisch kampioenschap slalom windsurfen 2013. Zaterdag was de wind te zwak en hebben we niet gevaren. Zondag hebben we 3 races kunnen doen in matige wind en een vlakke zee. Dit was heel wat anders dan ruige condities van vorige week in Bredene, waar ik de 2 heats goed heb gevaren met slalom materiaal in absolute heavy wave condities.

 

Overall ben ik 1ste geworden! Belgisch kampioen slalom 2013.

 

2de jeugd op het NK Formula 2013

Posted by andrea-bel26 on October 13, 2013 at 7:20 PM

Dit weekend 12/13-10-2013 was het afsluiting van het NK Windsurfen. In het Formula-klassement ben ik 2de bij de jeugd geworden.

Volvocup Sylt - 28/07/2013

Posted by andrea-bel26 on July 28, 2013 at 3:25 PM

Einduitslag overall: "Die Belgierin Andrea Vanhoorne (BEL-26, Patrik, Loft) war mit einem ausgezeichneten 25ten Platz beste Dame in dem stark besetzten Feld"

Ik ben dus eerste dame geworden. In totaal 25ste op 66 deelnemers. Ik ben absoluut content !!!

 

3rd at the JYM Slalom Worlds 2013 in Alacati Turkey

Posted by andrea-bel26 on July 21, 2013 at 11:45 AM

This july 2013 I became 3rd at the IFCA Slalom JYM worlds in Alaçati Turkey! It was a competition at a very high level. The first 3 days of the competition I was on the 2° place! But the battle of the Turkish girls at their home spot was so heavy that I had to let go my 2° place. And I learned a lot!

 

Trainingsweek Patrik & Swisscup

Posted by andrea-bel26 on April 17, 2013 at 10:10 AM

Net zoals vorig jaar, was er de week voor de eerste stop van het Zwitserskampioenschap in Hyères, een slalomtraining georganiseerd door Patrik Diethelm en Karin Jaggi. Ik kreeg een weekje vrijaf van school om hieraan deel te nemen. De windvoorspellingen dit jaar zagen er super uit! Maandag stond er een goed windje dat doorheen de dag nog toenam, ik nam mijn nieuwe Loft Sails Blade 7.8m² met de PD slalom 110l.  Eerst surfte iedereen zowat op zichzelf en je kon je zeil of board laten bijtrimmen bij Patrik. In de namiddag vaarden we met de hele groep te samen om dan uiteindelijk sparringpartners te kunnen vormen. Ik heb vandaag meer dan 5 uur gesurft, awesome!


De volgende dag voel ik wel dat ik 5 uur heb gesurft, maar….. let’s do it again! De wind was in de ochtend afwezig dus hadden we theorieles. Maar op de middag begon het opeens stevig te waaien. Ik neem dezelfde combi als gisteren en we oefenen op startjes. Er trainen enkele PWA’ers met ons mee, en ik merk dat ik even groot zit als hen. In de pauze verklein ik naar 6.3m² en 87l, en knal weer verder. De wind dipt wanneer we verder gaan met startjes dus tuig ik de 7.0m² met 110l. Vandaag ook weer 5uur gesurft :D


Woensdag stond er dan voor het eerst eens geen wind, we starten de dag met theorie. En gaan in de namiddag het water op. Het zijn geen echte slalomomtandigheden. Dus ik test mijn Loft 8.6m² uit op de nieuwe Patrik 128l. Surft super! Daarnaast hebben we weer trimtips.


Het feit dat het gisteren zo’n rustig dagje was heeft me goed gedaan. Vandaag blaast de wind uit de andere richting, aflandig dus en is het super vlak. Vandaag staat er gijpen op het programma. Ik tuig 7.0m² en 110l op en als eerste doe ik enkele rakjes met Patrik. Hij observeert mijn gijpen en vertelt wat beter kan, dan train ik zelf verder. Als iedereen individuele tips heeft gekregen, gaan we ‘extreem’ gijpen. In de avond hebben we filmanalyse, onze gijpes werden doorheen de dag gefilmd, en nu wordt elke gijp toegelicht. Ik neem natuurlijk een heleboel notities. Morgen begint de wedstrijd.


Het lijkt wel een herhaling van vorig jaar voor de Swisscup hier, vrijdag geen wind en in het weekend volle bak. Maar om 16h30 hebben we toch kunnen starten, het zijn nog steeds zeer light wind condities. Ik neem Loft 8.6m² en PD 128l. Ze hebben alle meiden in de laatste heat gezet samen met nog enkele andere deelnemers. Ik start mooi, niet volledig op snelheid maar wel voor de andere dames. Uiteindelijk finish ik 2plaatsen achter Karin, en dus bij de eerste helft en mag hiermee door naar de volgende ronde. Héél blij hiermee, want al direct 2de vrouw en voor een Franse die dit jaar haar intrede gaat doen in de PWA. :D De halve finale hebben we wel gestart, maar niet officieel uitgevaren doordat de wind in gedipt was.


De halve finales van gisteren werden eerst afgewerkt. Wind was nog niet zo sterk, maar er was voorspeld dat hij ging toenemen. Ik neem 7.8m² en 110l, maar tegen dat ik moet starten is dit al vrij groot. Ik vaar dus stevig overpowerd de halve finale uit, maar haal het niet tot de finale. Wat wel logisch is met al de PWA’ers in het deelnemersveld. De volgende heat start ik met 6.3m² en 87l. Ik heb extreme spinout en de baan ligt zo dat het in de ene richting super upwind is en over de andere kant een extreme downwind course. De verschillende spinouts doen mij ferm vertragen en uiteindelijk crash ik ook. Geen halve finale dit maal. De volgende heat gaat beter, ik neem 5.5m², de wind was nog feller toegenomen. Deze heat ging goeden ik haal de halve finale. Tijdens de halve finale had ik weer extreem veel last van spinouts in de felle downwind, dit moet ik eens gaan onderzoeken… De dag is over en ik sta momenteel als 2de dame, happy!


De wind waait nog zo sterk als gisteren, ik neem weer 5.5m² en 87l. De PWA’ers zitten ook met zeilen tussen de 6.2 en 4.8m², sommigen hebben hun race zeiltje zelfs vervangen door een 4.0m² wave! Ik heb niets kleiner bij dan 5.5m²… Ik begeef mij naar de startlijn, krijg respect van enkele PWA’ers aangezien ik groter zit dan hun collega’s, en maak een knal start! Als eerste over de lijn! Maar tijdens het wachten op de start was de wind nog toe genomen!! Alweer spelen de spinouts mij parten, ik crash, ga door naar de eerste boei, maar al helemaal uitgeput crash ik weer, op naar de volgende boei, weer een crash, ik drijf af, rust wat uit (ondertussen spring PWA freestyler Balz enkele malen over me heen…Best eng!). Ik vind de kracht om verder te gaan, op naar de volgende boei, crash weer, vertrek weer richting finishlijn en maak onder weg mijn grootste crash ooit! Setje vloog weg, ik maakte een salto,… echt helemaal crazy! Zwemmen naar men setje, weer vertrekken en dan eindelijk finishen! Maar ik ben helemaal uitgeput, dit was mijn zwaarste heat ooit! Maar wat wil je, Patrik zat met een 4.8m² op het water en ik met mijn 5.5m²… De laatste heat heb voorbij moeten laten schieten, echt balen. Hierdoor eindig ik als 3de dame, stom! Maar ik heb weer een belangrijke les geleerd; neem steeds AL je surfspullen mee! (de helft van de deelnemers gebruikte wavezeiltjes en waveboards…;)


Maar de week was geweldig! Ik heb een hoop bijgeleerd en veel nieuwe mensen leren kennen! Ik wil mijn directeur van het Sint-Ursula Lyceum toch nog eventjes bedanken dat zij mij de mogelijkheid gaf hieraan deel te nemen. Bedank!

Laat dat wedstrijdseizoen maar komen, ik ben er helemaal klaar voor! ;)


 

Andrea goes LoftSails & PatrikBoards!

Posted by andrea-bel26 on April 17, 2013 at 10:00 AM

Het is weer eventjes geleden dat ik wat gepost heb… Maar voor diegenen dat het nog niet weten.... ik ben nu nationale Loft Sails teamrider!!!! Waarvoor dank Alain! De zeiltjes zijn echt op mijn lijf geschreven, super licht en véél power! Nooit gedacht dat cambers zo soepel om kunnen gaan! De combinatie van Loft en PD is ook gewoonweg bangelijk!

 

Tot op het water! 

 

WK Formula Youth in Malcesine

Posted by andrea-bel26 on August 29, 2012 at 4:10 AM

Momenteel zit ik weer in Italië aan het Gardameer voor het WK Formula Youth & Masters in Malcesine. De afgelopen week hebben we al elke dag kunnen varen en het gaat steeds beter. Gisteren was het inschrijven en vandaag starten we met de Races. Er is nog 1 ander meisje ingeschreven, dus er zal geen aparte ranking zijn voor de girls.  De races zijn tot zondag 2september. Ik heb er zin in!

Vakantiejob Surfersparadise

Posted by andrea-bel26 on July 23, 2012 at 3:10 AM

Na het WK in Torbole ben ik een paar daagjes thuis en dan vertrek ik weer naar Knokke-Heist. Hier ga ik een maand windsurfles geven op het strand van de beachclub Surfersparadise. Ik kijk er al naar uit.

  

Top 3 op IFCA Slalom Worlds 2012 Torbole

Posted by andrea-bel26 on July 16, 2012 at 9:05 AM

De IFCA Slalom Worlds 2012 in Torbole zitten er weer op en ik ben 3de geworden in de girlsfleet. Door een verkeerde zeilkeuze heb ik mijn 2de plaats verloren en ook mijn kans op die 1ste plaats verspeeld. Het was een moeilijke wedstrijd met steeds wisselende windomstandigheden. We hebben jammer genoeg niet veel kunnen varen. Het deelnemersveld was zo groot en er was telkens maar een beperkt aantal uren wind per dag. De organisatie heeft zijn best gedaan om iedereen zo veel mogelijk te laten varen, waardoor het soms allemaal heel snel ging. Chapeau daarvoor. Ik heb veel geleerd aan wedstrijdervaring en het was héél leuk om tegen een groep girls te varen. Zo heb ik eindelijk een idee waar ik sta t.o.v. de andere meisjes: in de top 3!

Dag 1: geen wind - geen races

Posted by andrea-bel26 on July 10, 2012 at 1:20 PM

Dinsdag 10/07: Vandaag hebben we niet kunnen varen. De dag begon met regen en de zuidelijke wind kwam maar niet door. Jammer, hopelijk morgen wel wind. We zijn nu toch met 6 girls in de youth. Maar we moeten wel meevaren met de jongens. Wat het moeilijk maakt naar de halve finale of finale te gaan. Gelukkig ik ben het gewoon tegen de jongens te varen... ;)

Greetz,

Andrea

Blog Torbole

Posted by andrea-bel26 on July 9, 2012 at 4:00 PM

Ik heb het de afgelopen tijd nogal druk gehad met school en surfen. Dus niet na elke sessie een verslagje, momenteel zit ik in Torbole aan het Gardameer voor het WK Slalom. Hier nog een filmpje van mijn gijptraining aan de Brouwersdam Zeekant. http://vimeo.com/44719902

 

Dinsdag 3/07: aangekomen in Torbole, snik heet hier en windstil.

 

Woensdag 04/07: Ik merk in men bed dat er wind staat en zie uit het raam surfplanken voorbij gedragen worden. Hup snel het bed uit en optuigen . Tegen half8 zit ik op het water, 7.0m² en Patrik 110l. De wind is aflandig en vlagerig, maar heerlijk zo'n ochtend sessie. Na een goed uur begin ik honger te krijgen en anderhalf uur later sta ik terug op de kant. De wind is al wat afgezakt en mijn buik gromt. Tijd om te ontbijten. In de namiddag draait de wind naar zuid en neemt hij stilletjes toe. Er wordt weer opgetuigt, 8.8m² en 120l. Maar het begint hard te regenen en de wind is daardoor helemaal weg. We mogen terug aftuigen...

 

Donderdag 05/07: Ik hoopte op weer een ochtend sessie maar er was geen wind, dan maar verder slapen. In de nammidag kwam er wel een mooi windje ik neem weer 8.8m² en 120l. Maar ik heb pech, na 3 rakjes breekt men verlenger.

 

Vrijdag 06/07: Deze ochtend was er hevig onweer en regen, dus weer geen sessie in de voormiddag. Tegen de middag kwam er dan wel weer wind opzetten, en ging ik met alle Nederlanders het water op. Wind was wel minimaal en niet echt leuk. Een surfmekka zou ik het hier echt niet noemen. Nog een verlenger gebroken maar deze keer pas in het opkruisen en zonder grote schade...

 

Zaterdag 07/07: In de ochtend weer wat wind, ik wil de 7.8 nog eens testen met de PD 110. Maar de wind is eigenlijk te weinig en na een half uurtje is het spiegel. Jammer!

In de nammidag neem ik weer 8.8m² en 120l. Het water surft hier heel vreemd, het werkt niet echt mee met het pompen... De tenten voor het opbergen van het materiaal staan al allemaal klaar, 't ziet er goed uit.

 

Zondag 08/07: Vandaag geen ochtendsessie en eens uitrusten. In de namiddag gaat het wel mooi waaien. Ik neem 8.8m² en 120l. Onderaan het water heb je dat wel nodig maar wat hoger staat er wel genoeg wind. Ik krijg men setje niet helemaal goed lopen en wil de 7.8m² nog eens testen. Dat ging helemaal lekker 7.8m², 120l en Vector Cane Fire 44. Snelheid zit goed en gijpjes gaan terug beter. Het water is hier echt wel een klotsenbak en niet echt leuk varen.

 

Maandag 09/07: Vandaag was het registratie en openingsceremonie! Ik registreer me in de ochtend al en dat ging vlot, geen materiaal controle. Ik nam me voor vandaag niet te surfen en te rusten... Maar dat is me natuurlijk niet gelukt, ik wou de 7.8m² nog eens goed testen. Dus ging ik nog een uurtje varen. Ging wel lekker. De openingsceremonie was niet veel, enkele die wat speechte en dat was het wel zo. Bij de Youth girls zijn we maar met 4, een beetje jammer. Morgen kan er nog tot 10h ingeschreven worden, hopelijk kommen er nog girls bij...

 

Ik ga proberen dagelijks te bloggen en zal ook voor wat foto'tjes zorgen ;)

Greetz,

Andrea

Verlengt weekend

Posted by andrea-bel26 on May 21, 2012 at 2:40 PM

30. Woensdag 16 mei: Light-wind slalom

 

Na school direct naar Grevelingendam gereden, de wind zou heel de dag afnemen. Maar ik had er toch nog hoop in. Ik tuig snel op, 7.8m² en PD110. Ik kan zo’n 2h lekker planeren en dan nog een uurtje planeren/pompen/dobberen. Toch een super sessie gehad met zon!


 

31. Vrijdag 18 mei: Onverwachts goed op Broechem

 

De vlaggen op de webcams aan zee hingen plat en de bomen in Lier bewogen toch goed. Ik ging naar Broechem voor een formula sessie. Maar heb uiteindelijk kunnen varen met 8.8m² en 120l. Op sommige momenten had de 7.8 ook gekund, echt super. Samen met mama en Joren Boons zo’n 2h gesurft.

Na het surfen in Lier de trein genomen richting Knokke voor de Surfers Paradise Crew avond. Ik ga deze zomer weer heel de maand augustus lesgeven daar. Check ook allemaal het nieuwe project: Lakeside Paradise.

 

 

WWT training

Posted by andrea-bel26 on May 13, 2012 at 2:40 PM

29. zaterdag 12 mei: wwt training

 

We begonnen de training met wat theorie over de wedstrijdregels, protesteren en tactisch formula surfen. Met de middag gingen we naar de zeekant voor de water training. Casper Bouman gaf een formula clinic en er was een alternatief voor de slalommers. Ik had veel zin in formula, maar er ging getraind worden op starts met de slalom. Dus ik ga slalommen, 120l en 8.8m².

Ik start al beter op tijd, maar het moet nog beter. Het is af en toe wel heftig met 8.8m². Met het afstappen trap ik in een oester, maar merk niet echt iets. Als ik later op de kant kom bloed ik hevig, verbandje en ducktape op en verder varen.  Ik wil met de PD Slalom 110 varen en tuig dus ook 7.8m² op. Maar dan is de wind natuurlijk weg. Ik neem terug 8.8 en 120l. En tijdens het pompen breekt men giek... Vlak achter de kop. En het gebeurd op ongeveer dezelfde plek waar ik deze winter mijn 4.7 zeil en mast gesloopt heb. Van een sloopspot gesproken…

Een echt brokkendagje dus, maar toch heb ik veel bijgeleerd en was het weer super gezellig. Zondag ging de regiocup helaas niet door.

Jan en Roel hebben weer knap werk geleverd. Echt helemaal top! Dank hiervoor.

NK Slalom & Formula Brouwersdam zeekant

Posted by andrea-bel26 on May 9, 2012 at 11:40 AM

27. Zaterdag 5 mei: NK slalom Brouwersdam Zeekant


Vandaag ging er slalom gevaren worden. Jammer genoeg kwam de wind pas tegen 15h aanwaaien en konden we beginnen. Ik nam 7.8 en 120l. Ik kon constant planneren, maar had eigenlijk toch beter de 8.8 genomen... We hebben maar één eliminatie kunnen varen. Ik mocht door naar de halve finale en vervolgens naar de runners-up, dat ik alweer een stapje verder dan vorige keer. Wel startte ik steeds zeer slecht, hier moet aan gewerkt worden! De rest ging wel goed. Morgen gaan we formula varen, ik heb er al zin in!


's Avonds krijgen we nog een uitleg over formula vinnen van Marco Ned10 en hoor ik daar opeens iemand zeggen dat Formula windsurfen niet voor vrouwen is! (Ze wisten niet dat ik erbij zat en wisten ook totaal niet dat ik formula surf) Maar ik zal ze morgen eens laten zien dat we dat wel kunnen, GIRLPOWER!


Deze week heeft Herman (Dailybits) nog een leuk interviewtje met mij gepost, je kan het hier lezen:  http://www.dailybits.be/item/surfchick-andrea-bel26-mee-tussen-de-grote-jongens/  


Vandaag is ook de beslissing gevallen dat kitesurfen, windsurfen gaat vervangen op de Olympische Spelen 2016. Dit kunnen we niet laten gebeuren! Teken dus allemaal massaal volgende petitie: http/www.change.org/petitions/isaf-keep-windsurfing-as-olympic-discipline?utm_medium=facebook&utm_source=share_petition&utm_term=friend_inviter_action_box  Bedankt!


28. Zondag 6 mei: NK Formula - Eindelijk nog eens op het podium!

 

Er staat een mooi windje, ik neem 10m² en mijn ongelofelijk bangelijke Patrik Formula II. De 1ste race start ik voorzichtig maar nog wel goed. Het kruisrak gaat goed, ik kan de jongens rondom mij bijhouden qua snelheid en hoogte. Downwind is weer iets moeilijker maar gaat ook goed. We moeste een lus surfen met 3 up-winds en een gate beneden. Ik eindig niet laatst! En niet zo heel ver van de middengroep af.

De volgende start is er geen wind dus wordt deze afgebroken, we krijgen 2h pauze. En tegen dan is de wind terug. Het waait nu wel stevig en de wind neemt steeds toe. Mijn start was nu weer een beetje beter, kruisrak ging goed en dan de down-wind... Heftig! Het waait nu echt wel hard, ik ga monkey-style downwind. Terug up, weer down, nog eens up en een laatste keer down. Het laatste rakje naar de finish was echt heftig maar ik finish nog net voor Ned21. Ik finishte op een 13de plaats, heel veel jongens hadden opgegeven. Ik kom uitgeput op de kant, mama had met behulp van enkele mijn 8.8 opgetuigd. Ik probeer maar kreeg de cambers niet over en was nog uitgeput van die heftige race. Ik laat race 3 voor de grote mannen. Rust uit en tuig mijn 7.0 en Slalom 87 op. Ik slalom nog lekker. Tijdens de prijsuitreiking blijk ik 3de jeugd te zijn! Doordat ik doorgebikkeld heb in race2.

Zie je wel dat formula wél voor vrouwen is! Ik ga terug het water op en geniet nog van de wind terwijl de dam leeg loopt.

Foto's door Jan de Jonge: https://picasaweb.google.com/jandejonge1

Tot volgend weekend op het water!

Andrea


Oohja nog een leuk weetje: de eerste in elke categorie formula (jeugd, master en men) surfte met een Patrik Diethelm Formula….

 

Andrea Bel-26 goes Patrik Diethelm Boards!

Posted by andrea-bel26 on April 30, 2012 at 3:25 PM

Aloha! Ik mag met trots meedelen dat ik sinds kort Patrik Diethelm teamrider ben. Ik had al een tijdje zin in de formula en na het zien van al de boards op Boot was ik verkocht. De 1ste week van de paasvakantie ben ik samen met Karin en Patrik gaan surfen in Hyère en heb ik wat boards getest. Ik was in de wolken.

Wat ik ook super handig vind aan surfen op Patik boards is dat je gewoon rechtstreeks contact hebt met de shaper. Ik heb de Slalom 87 & 110 en de Formula II. Volgend jaar komt hier ook nog de Slalom 122 bij.


 

Foto gemaakt door Jeffrey Leeflang,  (De Slalom 87 had ik jammer genoeg niet bij waardoor deze niet op de foto kon... )


Tot op het water!

 

 

Patrik boards aangekomen + NCS

Posted by andrea-bel26 on April 30, 2012 at 11:15 AM

24. Woensdag 25 april: Patrik boards aangekomen en getest!

 

Er stond voor vandaag een namiddag-surfsessietje gepland aan den Oesterdam. Tijdens het middageten vroeg ik nog of iemand al iets van mijn boards had gehoord… Wanneer de bel net ging, daar waren ze dan! Helemaal super want dan kon ik er direct eentje testen.Ik schroef snel mijn voetbanden op de Patrik Slalom 87. En we zijn weg, doordat ons busje nog steeds in de garage staat hebben we een klein vervangwagentje waar net 1 board en 2 zeilen in past. Ik neem 5.5 en 7.0 mee. Natuurlijk was het 6.3-wind, ik neem dus 7.0, de spliksplinternieuwe PD 87 en MFC 34cm vin. Wat ging dat lekker! Hard en super gecontroleerd. Echt ongelofelijk, ik ben helemaal verkocht en kan niet wachten om de andere boards te testen. Ik heb ook nog de Slalom 110 en Formula II aangekregen.


Tot dit weekend aan de North Sea Cup!


25. Zaterdag 28 april: Heavy NSC formula

 

Vandaag kan ik mijn Patrik formula testen, ik heb er zin in! Maar damn het waaide hard, ik had nog nooit met zo veel wind formula gevaren… Ik neem de 1ste en 2de races de 8.8. Ging eigenlijk wel lekker, dat zie je natuurlijk niet in de resultaten maar ik zat toch niet meer zo ver achter… Het blijven natuurlijk mannen waar tegen ik surf. Voor de 3de race neem ik 10m² maar de wind neemt ineens stevig toe en ik heb het moeilijk maar toch lukt het me weer te finishen en niet zo heel ver achteraan. Dan de 4de race waait het echt hard ik zit dik overpowerd met 10m². We varen outerloop en op het einde van de 1ste downwind val ik en geraak ik niet echt goed recht. Ik besluit naar de kant te gaan want nog een upwind en downwind ging echt niet meer lukken. Mijn eerste high-wind formula sessie en dan nog op een nieuw board! Het ging super, board is makkelijk te controleren en je hebt keuze te over om je voetbanden te plaatsen dus je kunt hem helemaal naar je zin trimmen. Morgen is er minder wind dus kan ik eens testen hoe ie dan surft.

Foto door Jan de Jonge (https://picasaweb.google.com/jandejonge1)


 

26. Zondag 29 april: Geen NSC maar wel lekker gevaren

 

Zeer weinig wind vandaag, de techno, RS:X en raceboards racen, maar de formula heeft uitstel. Rond een uur of 3 kregen we de ‘No more races’ vlag zonder gevaren te hebben. Maar de wind begint toch ietsjes op te komen dus ga ik met enkele andere formulaboys nog eventjes het water op. PD Formula II en North formula 10m².Ook dat ging lekker, ik planneer snel aan en wanneer ik dreigde stil te vallen kan ik hem met wat ‘beenpompjes’ terug in gang krijgen. Dit lukte echter nooit op mijn ander board.  Ik ben zeer tevreden. Wel jammer dat we niet geracet hebben, want dit was mijn windje anders wel.


 

 


Rss_feed